onsdag 28 november 2012

Saffransapelsiner

Varför inte bjuda på den här soligt gula desserten till helgens glöggfest premiär. Till allt det söta kan det passa med lite fräsch apelsinsallad. Jag passar därför på att återvända receptet som fanns med på bloggen förra året.

Första snön är alltid vitast

Snart så kommer den. Första snön är alltid vitast.

Lite färg ...

          behövs en dag som denna som knappast kan bli gråare. Jag hittade några färgglada posters inne på Etsy

tisdag 27 november 2012

Unik poster!

En poster på några av hösten och sommarens Instagram bilder beställde jag på Printstagram.com. Roligt blev det att se resultatet efter ett par veckors väntan - ja, jag hade faktiskt glömt bort postern och de bilder jag hade valt. Kärleken till den lilla appen består. Den passar mig så bra som är otålig, spontan, pratglad och slarvig när det kommer till fotograferandet. Bloggen har kanske just därför självdött en rejäl smula. Bigfootc har liksom tagit över Skridskoänkan!
En salig blandning bilder tagna av mig - Bigfootc
 

Minns i november

En mammarazzi stod gömd bakom en ek och smygfotade sonen och pappan efter badet. Nu väntas kylan komma lagom till första advent. Pappan i familjen jublar förstås!

söndag 2 december

Upp kl. 08:19Ner kl. 14:55
Tid Väder Vind (byvind) Nederbörd Luftfuktighet Tryck
01.00 Halvklart -8° NV 2  (3) m/s 0.0  mm/6h 76 % 1010 hPa
07.00 Klart -9° NV 2  (3) m/s 0.0  mm/6h 74 % 1010 hPa
13.00 Lätt molnighet -7° NV 4  (5) m/s 0.0  mm/6h 64 % 1010 hPa
19.00 Klart -9° NV 3  (5) m/s 0.0  mm/6h 71 % 1011 hPa   

måndag 26 november 2012

Mina nya hjältar

Bor i det här huset på Villagatan 3.
Jag fann en blogg om renovering av ett gammalt hus. Den gav mig inspiration och rolig läsning. Samtidigt gav den mig en påminnelse om att något liknande husprojekt aldrig kan bli min verklighet.  Missa inte senaste inlägget - Fönsterbräda for Dummies!

fredag 23 november 2012

November färger

Söders höjder. Jag gillar färgen på muren. Idag skiner solen i Stockholm och som vanligt fastnar jag inomhus när ljuset åter kommer tillbaks. Ruggiga gråa dagar försvinner jag bort hemifrån, men så fort solen tittar fram infinner sig lusten och orken att ta itu med det vardagliga på ett underligt sätt. Bara att fortsätta feja på då innan ljuset försvinner!

Det finns ...

fler affischer med New York motiv om nu varenda en av David Ehrenstråhles Guide to Manhattan sålt slut. Jag tycker den här som jag hittade på Etsy var riktigt charmig och lagom till formatet. Ta en tur in på Etsy och hitta DIN favorit!

torsdag 22 november 2012

Vackert


Jag brukar vara riktigt dålig på att i tid avbeställa månadens bok. Men den här gången tänker jag inte ha dåligt samvete om jag råkar glömma Gunnar Kajs - Låt det blomma. Vita amaryllisar, vide och vasstrån så får det bli nu till jul - enklast och allra vackrast. 

tisdag 20 november 2012

Nu ut...

och leta skåp! Även jag har stått och läst på prislapparna på Svenskt Tenn och försökt att förstå hur ett skåp kan kosta 78.000 kr. Men den enda slutsatsen jag kan komma till är att om jag hade haft 78.000 kronor skulle jag nog aldrig lägga dom på ett skåp!
Desto mer lockande i tanken blev det nu att skapa sitt egna exklusiva skåp när detta hemmabygge dök upp. All I want for Christmas - ett skåp och en tom vägg!

Här kan ni läsa om det tjusiga hemmabygget!

torsdag 15 november 2012

Idag...

                                 önskade jag att jag hade alla de här godbitarna hemma.       
                    Allra vackraste fåtöljen att ligga på tvären och ostört läsa alla böcker och serier jag missat.
                                               Komma över den här tavlan av John Lavery.
Fynda ett av de sista exemplaren av denna typ av stringhylla med mässings gavlar och hyllplan av palisander. 
Mer av lägenheten här.
   En matta som denna vill jag också ha. Ja, nästan allt som fanns i den här lägenheten i Göteborg stod det faktiskt mitt namn på!               

lördag 10 november 2012

Lady Cora rocks

I går på Skavlan dök hon upp - Elizabeth McGovern. Jag som bara sett henne i några enstaka avsnitt i Downtown Abbey och från tidigare filmer från 80-talet, bländades fullkomligt av hennes charm. En riktigt snygg och naturlig skådis som hängt med så pass länge som hon finns det inte många av. Kul också att hon vågar följa sin dröm om att få sjunga och spela. Härligt är det  att se glädjen i hennes ögonSadie and the Hotheads heter hennes band. Kanske inte världshistoriens bästa röst och låt, men ändå så coolt hon att vågar prova på något helt annat!

onsdag 7 november 2012

Jo då...

       
 nog röstade folket alltid.        

Snart Happy!

 Likt pappa Rudolf i Sunes Jul har jag sprungit våning upp och ner för att försöka hitta en lämplig plats att ljusslingan Happy. Lite trassligt och lite frustrerande att den efterlängtade slingan inte ser lika snygg ut hemma hos mig. Vi får försöka vänja oss vid varandra och fram till advent ska jag försöka hitta den rätta platsen. Det var via bloggen Åpnet hus jag fann den och med 15 % rabatt var det lika bra att slå till. Att det också gick att själv välja färger gjorde de hela mycket roligare och svårare! Men vill man nu beställa en slinga får man vara snabb - innan 9 november ska beställningen vara inne!
Nja, kanske kaminen i hallen inte är den allra bästa platsen....

söndag 4 november 2012

Amber....

            
 eller bärnsten är den färg som just dominerar hemma hos mig just nu. Det lilla ljus som letar sig in nu fattar liksom tycke för det bruna glaset. Nu ska jag se om jag lyckas smyga upp på övervåningen och se reprisen av gårdagens avsnitt av Downtown Abbey - mitt på ljusan dan, fortfarande iklädd pyjamas.